Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 - 13:43
Συνταγογράφηση - Φάρμακα
Υπαγωγή του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος Fentanyl/Mylan στον Πίνακα Γ΄των διατάξεων του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Εχουν συλλεχθεί από τον Μάρτιο του 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογής και καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Την μεγάλη δυσκολία πρόσβασης στο φάρμακο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες επεσήμανε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κ. Λουράντος.
Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τις συνεχείς προσπάθειες του«πέτυχε» την προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμακευτικών προϊόντων
Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να τον ενημερώσει για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων.
Στα όρια κόκκινου συναγερμού έχει φτάσει το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων για την αποζημίωση και την χορήγηση των φαρμάκων Lyrica και Forxiga αναφέρονται τα εξής:
Στον εξορθολογισμό των δαπανών για το φάρμακο καθώς και στην αύξηση χρήσης γενοσήμων εστίασε ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στην ομιλία του με αφορμή την εκδήλωση του PRIX GALLIEN THINK TANK.
Συνταγματική και εντός των ορίων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κρίθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.

Νέα έκδοση

ΟΕΝΕΤ και στην τσέπη σας

responisve

Έχετε κωδικό στον Oenet;

Αν είστε Λογιστής, Δικηγόρος, Επαγγελματίας, Υπάλληλος Δημοσίου, Σωματείο, Ομοσπονδία, Επιχείρηση, Οργανισμός, Δημόσιο, Τράπεζα, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ στον oenet.gr μπορείτε να βρείτε ό,τι σας ενδιαφέρει εύκολα και γρήγορα.

Έχετε απορίες;

Ο oenet.gr μπορεί να λύσει τις απορίες σας για ό,τι σας απασχολεί. Στείλτε τα ερωτήματά σας και η ομάδα των ειδικών συνεργατών μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατό.